Gent

Gent - edelläkävijä

Kuvankaunista 260 000 asukkaan Gentiä kuvaillaan Belgian hipsterimekaksi. Eikä se ole ihme. Historialliset rakennukset, katutaide, viihtyisät kuppilat ja pikkuputiikit, ihmisen mittakaavainen ympäristö ja laaja kävelykeskusta houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoita. Joet risteilevät läpi kaupungin ja niiden varrella ihmiset istuskelevat kupposen äärellä, kunnes hyppäävät pyöränsä selkään ja kiitävät kohti seuraavaa kohdettaan.

Gent on kauneutensa lisäksi erittäin toimiva ja selkeä. Kaupungin liikennepolitiikan päätavoitteet tehdä kaupungista helposti saavutettava, turvallinen, ympäristöneutraali, kestävä ja lapsiystävällinen yhdessä tehden luovat erinomaiset perusteet liikennejärjestelmätyölle. Tavoitteena on vähentää autoilua 50% vuoteen 2030 mennessä ja myös auton omistusta pyritään vähentämään. Kaupungissa edistetään ensisijaisesti jalankulkua ja pyöräilyä, sillä ainoastaan näihin ovelta-ovelle kulkutapoihin voi kaupunki toden teolla vaikuttaa. Joukkoliikenne nähdään tärkeänä osana, mutta sen hallinnan vastuu on provinssilla, jonka näkemykset eroavat kaupungin omista. Tämän vuoksi keskitytään erityisesti muihin kestäviin kulkumuotoihin sekä pysäköinnin ohjaukseen. 

Gentin ydinkeskusta on erittäin viihtyisiä ja sitä on laajennettu aivan viime vuosiin saakka.

Pyöräily on kaupungissa yleistä ja sen kulkutapaosuus on maireat 30%. Pyöräinfra ei ole huippua, mutta toimii kuitenkin. Pyöräpysäköintiin on panostettu keskitetyillä ja valvotuilla pysäköintilaitoksilla sekä asuinalueilla on mahdollista hankkia oikeus käyttää lukittuja kadunvarsipyöräkaappeja. Pyöräpysäköintinormille on kaupungin kaavoituksessa asetettu minimit, kun taas autoliikenteelle maksimit.

Kaupungin pysäköintipolitiikka tukeekin täysimääräisesti kaupungin liikennestrategiaa. Pysäköintipolitiikan päätavoitteena on ohjata ihmisten liikkumiskäyttäytymistä kohti kestävämpiä kulkumuotoja. Muita tavoitteita on tasapainottaa kysyntä ja tarjonta, tehdä enemmän tilaa vierailijoille, nopeuttaa pysäköinnin rotaatiota sekä tarjota helppo ja nopea pysäköintijärjestelmä. 

Pyöräinfra on paikoittain laadukasta.
Monin paikoin pyöräilijöille ei ole omaa infrastruktuuria.

Voimakas poliittinen tahtotila pysäköintipolitiikalle on saavutettu hyvällä kommunikaatiolla ja yhdessä määritellyillä tavoitteilla. Liikkumisesta vastaavalla vihreiden puoluejohtajalla ja liberaalien taloudesta vastaavalla puoluejohtajalla on hyvä suhde, mikä helpottaa päätösten läpivientiä. Molemmat osapuolet ymmärtävät kestävän liikkumisen tärkeyden kaupungin elinvoimaisuudelle ja taloudelliselle menestykselle. Kommunikaatiokanavat pidetään jatkuvasti auki poliitikkojen ja suunnitelmien tekijöiden välillä.

Gentissä on käytössä useita pysäköinnin hallinnan keinoja. Keskeisin näistä on kadunvarsipysäköinnin ja laitospysäköinnin ohjaus. Kadunvarsipysäköintiä pyritään vähentämään ja hinnoittelemaan korkeammaksi kuin laitospysäköintiä. 3h kadunvarsipysäköinti maksaa 10e; pysäköintilaitoksessa 10h maksaa 3e. Hinnoittelulla pyritään ohjaamaan erityisesti vierailijat pysäköintilaitoksiin. Hinnoittelua helpottaa sääntö, jonka mukaan yksityiset pysäköintilaitokset eivät saa pitää kaupungin omia korkeampia hintoja. Yksityiset laitokset ja kaupunki tekevät myös tiivistä yhteistyötä, mikä näkyy mm. yhteisessä informaatiojärjestelmässä. 

 

Kadunvarsipysäköinti on huomattavasti laitospysäköintiä kalliimpaa.
Asukaspysäköinti on toteutettu kadunvarsipysäköintinä, mutta tätä on tarkoitus vähentää tulevaisuudessa.

Kaupungissa pyritään ohjaamaan pysäköintiä lyhyillä aikarajoituksilla, mikä vähentää pysäköintipainetta. Asukkaille on osoitettu omat pysäköintialueensa kadunvarsipysäköintinä, johon saa yhden luvan ilmaiseksi, mutta toinen maksaa 250e. Kolmatta ei ole mahdollista saada. Kadunvarsipysäköintiä pyritään vähentämään myös asukkailta ja korvikkeeksi esitetään yhteiskäyttöautoja, joihin panostus on Gentissä voimakasta. Tämän päivän 9 200 yhteiskäyttöauton käyttäjästä halutaan kasvua 20 000 käyttäjään vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteena on olla ”The car sharing city of Belgium”. Joukkoliikennettä haluttaisiin tarjota asukkaille, mutta provinssin päätöksiin on vaikea vaikuttaa.

Keskustan ulkopuolelta saapuvaa autoliikennettä pyritään Gentissä ohjaamaan uloimmalta kehätieltä Park & Ride –laitoksiin, joista on ilmainen Shuttle-bussikuljetus keskustaan. Liityntäpysäköintiä subventoidaan kaupungissa paljon ja tavoitteena on saada alkusysäys toiminnalle. Liikennöinnistä on myöhemmin tarkoitus tehdä maksullista. Sisemmältä kehätieltä on sujuva opastus pysäköintilaitoksiin, joiden kapasiteetti ilmoitetaan hyvissä ajoin informaatiotauluilta. Pysäköintijärjestelmä on siis hyvin looginen ja käyttäjälle helppo. Tämä näkyy katukuvassa. Sujuva pysäköintijärjestelmä myös parantaa keskustan saavutettavuutta kaikilla kulkumuodoilla, myös autoilla.

 

Yhteiskäyttöautoihin on ladattu suuret odotukset. Niihin panostetaan voimakkaasti ja niiden pysäköinti on tällä hetkellä ilmaista. Näin pyritään houkuttelemaan asukkaita niiden käyttäjiksi.
Liityntäpysäköinnillä pyritään vähentämään keskustaan tulevaa autoliikennettä. Ilmainen shuttlebussi kuljettaa autoilijat suoraan pysäköintipaikalta keskustaan.
Vanhemmalle ja liikuntarajoitteiselle väestölle on tarjolla kaupungin keskustassa uniikki ratkaisu: 100% sähköinen ja ilmainen pikkubussi kiertää pitkin päivää kaupungin kävelykeskustaa.
Close Menu