Zoetermeer

Zoetermeer - autokaupunki alankomaalaiseen tapaan

125 000 asukkaan Zoetermeer sijaitsee Alankomaiden länsiosassa pyöräilymatkan päässä Haagista. Kaupunki on verrattain nuori, sillä sitä alettiin rakentaa pääosin vasta 60-luvulla. Näin ollen kaupungista puuttuvat monille muille keskieurooppalaisille kaupungeille tutut kapeat, keskiaikaiset kadut ja prameat rakennukset. Liikennejärjestelmän suunnittelussa painotettiin turvallisuutta. Eri kulkumuodot suunniteltiin keskustan alueella kerroksiin, jolloin esimerkiksi autojen ja jalankulkijoiden ei tarvitse kohdata toisiaan tieverkolla. Zoetermeer onkin yksi Alankomaiden liikenneturvallisimmista kaupungeista.

Kaupungin liikennepolitiikassa pyritään edistämään kaikkia kulkumuotoja tasapuolisesti. Kaupunkilaisille halutaan antaa vapaus valita heille kullakin hetkellä parhaiten sopiva liikkumismuoto. Näin ollen myöskään autoliikennettä ei turhaan rajoiteta. Toisaalta alankomaiseen tyyliin pyöräily on asukkaille tärkeä liikkumismuoto ja kaupungin sisäisillä matkoilla yksi tärkeimmistä tavoista liikkua. Zoetermeer onkin yllättävä sekoitus auto- ja pyöräkaupunkia. 

Vaikka Zoetermeerin liikennepolitiikka on melko automyönteinen, löytyy kaupungista paljon myös laadukasta pyöräilyinfraa.

Zoetermeerin keskusta on kenties yksi Euroopan erikoisimmista. Autolla pääsee ajamaan aivan keskustan alapuolelle ja pysäköimään johonkin viidestä pysäköintilaitoksesta. Kaupallinen keskusta muodostuu pääasiassa kävelykaduista ja niiden varrella olevista kaupoista ja kauppakeskuksista. Mutta mikä tekee Zoetermeerin keskustasta omalaatuista, on sen omistajuus. Koko keskusta kauppoineen, kävelykatuineen ja pysäköintilaitoksineen kuuluu yksityiseen omistukseen. Kaupunki on aikanaan myynyt kokonaisuuden pääosin taloudellisista syistä.

Zoetermeerin keskustan katuineen, kauppoineen ja pysäköintilaitoksineen omistaa yksityinen toimija.
Kaupallinen tarjonta on kattava ja shoppailu tapahtuu kävelykatuja pitkin kuljeskellen.

Kaupalliseen keskustaan on helppo saapua autolla, koska pysäköintilaitoksen sijaitsevat aivan keskustan reunalla ja alapuolella. Ensimmäiset 2 tuntia saa pysäköidä ilmaiseksi ja sen jälkeen pysäköinti maksaa noin 1 euron tunnilta. Pysäköintiä ei haluta ohjata hinnoittelulla tai aikarajoituksilla liikaa, koska tämän pelätään vaikuttavan keskustan houkuttelevuuteen. Koska pysäköintilaitokset ovat yksityisessä omistuksessa, ei kaupungilla ole sananvaltaa pysäköinnin hinnoitteluun eivätkä he myöskään saa tietoja pysäköintilaitosten käyttöasteesta. Toisaalta yksityisillä toimijoilla on ollut paremmin resursseja investoida pysäköintilaitosten kehittämiseen ja monet niistä ovatkin nykyisin sisältäpäin visuaalisesti miellyttävän näköisiä.

Yksityiset omistajat ovat investoineet keskustan pysäköintilaitosten visuaaliseen ilmeeseen. Pienillä toimenpiteillä, kuten värityksellä ja valoilla on saatu luotua viihtyisämpää ympäristöä.
Pysäköintilaitoksissa on sähköautojen latauspaikkoja sekä perheille tarkoitettuja pysäköintipaikkoja.

Zoetemeerissa on otettu käyttöön ensimmäisenä kaupunkia Alankomaissa pysäköintisensorit, joiden avulla kerätään tietoa pysäköintipaikkojen käytöstä. Noin 800 paikalle on asennettu infrapuna- sekä metallisensoreita, jotka tunnistavat onko pysäköintipaikka varattu vai ei. Tämä tieto välitetään mobiilisovellukseen, josta autoilijat voivat tarkistaa vapaiden paikkojen sijainnin. Sensorit ovat olleet käytössä vasta vähän aikaa, mutta kaupungin alustavien kokemusten mukaan ne ovat vähentäneet vapaan pysäköintipaikan etsimisestä syntyvää autoliikennettä. 

Pysäköintipaikoille asennetut sensorit välittävät tiedon vapaista pysäköintipaikoista mobiilisovellukseen.
Close Menu